Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Lipavský s Kohenom rokoval o Ukrajine i Iráne

Na archívnej snímke český minister zahraničných vecí Jan Lipavský. Foto: TASR - Michal Svítok

Elim Kohen pred rokovaním oznámil, že Lipavského požiada, aby presadzoval vyhlásenie Iránskych revolučných gárd (IRGC) za teroristickú organizáciu v Európe.

Praha 4. apríla (TASR) - Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský v utorok so svojím izraelským náprotivkom Elim Kohenom rokoval o Ukrajine, Iráne a spolupráci ČR a Izraela. TASR o tom informuje na základe jeho vyjadrenia na sociálnej sieti.

"Hovorili sme o ruskej vojne na Ukrajine, iránskom jadrovom programe a dodávaní dronov do Ruska a bilaterálnej spolupráci," napísal Lipavský.

ČR a Izrael podľa jeho slov spája pevné strategické partnerstvo a pripomenul, že minister zahraničných vecí Izraela navštívil Česko po takmer desiatich rokoch.

Kohen pred rokovaním oznámil, že Lipavského požiada, aby presadzoval vyhlásenie Iránskych revolučných gárd (IRGC) za teroristickú organizáciu v Európe.

"Česká republika je jedným z našich najlepších spojencov a budeme s nimi naďalej rozširovať spoluprácu v oblastiach hospodárstva, klímy, inovácií a cestovného ruchu," dodal.