Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Líder Hamasu v Gaze sa údajne stretol s bojovníkmi

Ilustračná snímka Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Sinwár vedie hnutie na bojisku, uviedol nemenovaný predstaviteľ pre noviny al-Arabí al-Džadíd, ktoré majú katarských vlastníkov.

Gaza 24. apríla (TASR) - Líder palestínskeho militantného hnutia Hamas v Pásme Gazy Jahjá Sinwár sa údajne stretol s bojovníkmi a navštívil oblasti, v ktorých prišlo k zrážkam medzi Hamasom a izraelskými silami. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na slová nemenovaného vysokopostaveného predstaviteľa Hamasu.

Sinwár vedie hnutie na bojisku, uviedol nemenovaný predstaviteľ pre noviny al-Arabí al-Džadíd, ktoré majú katarských vlastníkov. Izrael sa totiž domnieva, že vedenie Hamasu vrátane Sinwára sa ukrýva v tuneloch v Pásme Gazy, pripomína DPA.

Nemenovaný predstaviteľ zároveň označil tvrdenia izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a izraelských úradov, že Sinwár je izolovaný v tuneloch, za snahu o "zakrytie vlastných neúspechov pri dosahovaní cieľov".

Podľa tohto zdroja sa Sinwár nedávno stretol s bojovníkmi Hamasu, a to v teréne a nie v tuneloch. Okrem toho údajne informoval lídrov Hamasu v zahraničí o súčasnej bilancii a "správach o sile odporu a schopnosti čeliť okupačným silám".