Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Zahraničie

Podozrivá batožina na letisku v Düsseldorfe nebola nebezpečná

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Po otvorení podozrivého kufra v ňom špecialisti objavili podozrivý prášok.

Düsseldorf 24. septembra (TASR) - Podozrivá batožina na letisku v Düsseldorfe sa neukázala ako nebezpečná. Dočasné uzavretie vzdušného prístavu sa skončilo, do jeho priestorov sa vrátili postupne zamestnanci i cestujúci. Informácie priniesol prvý program verejnoprávnej televízie ARD na svojom internetovom portáli, a to s odvolaním sa na policajného hovorcu.

O aktuálnom vývoji na letisku informovalo v podobnom duchu aj internetové vydanie bulvárneho denníka Bild.

Aj keď sa už opäť otvorili dočasne uzavreté prístupové komunikácie a značná časť letiska, bezprostredné okolie dejiska nálezu podozrivého kufra zostalo aj naďalej uzavreté, a to kvôli zaisteniu prípadných stôp.

Dramatická situácia bola podľa informácií nemeckých elektronických médií nielen v okolí letiska, kde stovky evakuovaných vyčkávali na ďalší vývoj, ale aj na palubách strojov, ktoré čakali po pristátí na ploche vzdušného prístavu. Jedna z pasažierok informovala, že boli tri hodiny bez vody, pričom v lietadle bolo množstvo detí.

Celkove však viac ako dve desiatky lietadiel odklonili na neďaleké letisko Kolín nad Rýnom/Bonn.

Predbežne nebolo jasné, či sa ešte dnes večer obnoví letecká doprava aj na letisku v Düsseldorfe, kde platí nočný zákaz lietania alebo či sa odbavovanie niektorých liniek presunie takisto do Kolína nad Rýnom/Bonnu.