Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

FOTO A VIDEO: Vojvodkyňa Kate porodila tretie dieťa: Je to chlapec

Britský princ William (vľavo) a Kate, vojvodkyňa z Cambridgeu odchádzajú so svojím novorodeným synom z nemocnice St. Mary v Londýne 23. apríla 2018. Manželka britského princa Williama, Catherine, porodila v pondelok syna, svoje tretie dieťa, v nemocnici v Londýne. Potomok je v poradí piatym v následníctve na trón. Foto: TASR/AP

Tretie dieťa princa Williama (35) a vojvodkyne Catherine (36) je šiestym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II.

Bratislava 23. apríla (Teraz.sk) - Britská vojvodkyňa Kate porodila v nemocnici syna. Informuje o tom kráľovský palác. Tretie dieťa princa Williama (35) a vojvodkyne Catherine (36) je šiestym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II. Vojvodkyňa rodila v tej istej nemocnici, kde priviedla na svet aj princa Georgea (4) a princeznú Charlotte (2). Chlapček váži 3,8 kilogramu.



Dieťa sa narodilo dnes o 12:01 SELČ. "Kráľovskej výsosti a jej dieťaťu sa darí dobre," oznámil v oficiálnom stanovisku Kensingtonský palác. Princ William bol prítomný pri pôrode svojej manželky.



Na meno novorodeného princa si stúpenci monarchie budú musieť pravdepodobne počkať. V kurze stávkových kancelárií sú dievčenské mená Alice, Alexandra, Elizabeth, Mary a Victoria. V prípade, že to bude chlapec, sa najviac tipuje na mená Arthur, Albert, Frederick, James a Philip.