Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

DRÁMA V JAPONSKU: Z lietadla s 213 ľuďmi na palube sa dymilo

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Po incidente uzavreli jednu z dvoch vzletových a pristávacích dráh letiska.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tokio 24. apríla (TASR) - Lietadlo spoločnosti All Nippon Airways (ANA) v stredu bezpečne pristálo na letisku Šin Čitose v severnom Japonsku aj napriek problémom s hydraulikou. Pri pristávaní sa z oblasti krídla dymilo. Po vypnutí motorov však dym zoslabol, informovala verejnoprávna televízia NHK, píše TASR podľa správ agentúr AP a Kjódó.

Let číslo ANA 71 smeroval z tokijského letiska Haneda do Šin Čitose pri Sappore, na palube sa nachádzalo 213 ľudí. Nikto z nich sa pri incidente nezranil.

Dym vznikol pravdepodobne v dôsledku úniku oleja, uviedla NHK a spresnila, že indikátor v pilotnej kabíne ukázal stratu tlaku oleja v systéme, ktorý ovláda lietadlo.

Po incidente uzavreli jednu z dvoch vzletových a pristávacích dráh letiska. Predstavitelia leteckej spoločnosti ANA sa k situácii zatiaľ nevyjadrili.

V januári sa na letisku Haneda zrazilo lietadlo spoločnosti Japan Airlines (JAL) s lietadlom pobrežnej stráže, ktoré následne začalo horieť. Z lietadla spoločnosti JAL úspešne evakuovali všetkých 379 cestujúcich a členov posádky. Pilot lietadla pobrežnej stráže vyviazol so zraneniami, ale päť členov jeho posádky zahynulo, dodáva AP.