Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Izraelský premiér obviňuje z útoku v Burgase hnutie Hizballáh

Izraelská turistka, ktorá bola zranená počas teroristického útoku na autobus s izraelskými turistami na letisku v Burgase Foto: TASR/AP

Podľa Netanjahuových slov islamistická militantná skupina uskutočnila samovražedný útok, pri ktorom v bulharskom Burgase zahynulo päť Izraelčanov a bulharský šofér.

Jeruzalem 19. júla (TASR) - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes obvinil Iránom podporované hnutie Hizballáh z vražedného útoku proti Izraelčanom v Bulharsku.

Netanjahu povedal, že Irán a jeho chránenec Hizballáh uskutočňujú "globálnu teroristickú kampaň" viac ako rok, pričom útočia na Izraelčanov i príslušníkov iných národov.

Podľa Netanjahuových slov islamistická militantná skupina uskutočnila samovražedný útok, pri ktorom v bulharskom Burgase zahynulo päť Izraelčanov a bulharský šofér. Viac ako 30 ďalších ľudí utrpelo zranenia.

Iránske veľvyslanectvo v Bulharsku už skôr poprelo obvinenia Izraela z toho, že Teherán stál za bombovým útokom na letisku v Burgase. Podľa veľvyslanectva išlo o nepodložené vyhlásenia.