Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Izrael hovorí o možnom narušení svojho vzdušného priestoru z Libanonu

Rakety vystrelené z pásma Gazy na Izrael 11. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda uviedla, že v reakcii na odpálenie rakiet z Libanonu podnikla úder na vojenské pozorovacie stanovište hnutia na juhu Libanonu.

Jeruzalem 11. októbra (TASR) - Izraelská armáda v stredu uviedla, že má správy o možnom narušení izraelského vzdušného priestoru z Libanonu. V oblasti na severe krajiny tiež v mnohých mestách zazneli poplachové sirény. TASR správu prevzala z agentúry AFP a stanice BBC.

Veliteľstvo domáceho frontu, zložka armády vytvorená v roku 1992 po vojne v Perzskom zálive, vyzvalo obyvateľov, aby "do odvolania" neopúšťali úkryty v obave z "rozsiahleho útoku".

Vojenské krídlo palestínskeho militantného hnutia Hamas – Brigády Izaddína Kasáma – predtým oznámilo, že vypálilo rakety na pobrežné mesto Haifa na severe Izraela.

Iránom podporované libanonské šiitské hnutie Hizballáh sa prihlásilo k zodpovednosti za stredajší raketový útok na Izrael. Izraelská armáda uviedla, že v reakcii na odpálenie rakiet z Libanonu podnikla úder na vojenské pozorovacie stanovište hnutia na juhu Libanonu.

Hizballáh a palestínsky Hamas sa k útokom na Izrael prihlásili aj v utorok.