Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ivanka Trumpová prišla do Berlína na konferenciu žien nazvanú Women20

Ivanka Trumpová pricestovala 25. apríla 2017 do Berlína na summit žien zo skupiny G20 nazvaný Women20. Foto: TASR/AP

Po druhý raz, odkedy sa jej otec stal prezidentom USA, sa tam stretne s kancelárkou Merkelovou, ale aj s generálnou riaditeľkou MMF Christine Lagardeovou či s holandskou kráľovnou Máximou.

Berlín 25. apríla (TASR) - Dcéra a pravá ruka amerického prezidenta Donalda Trumpa, Ivanka Trumpová, pricestovala dnes do Berlína na summit žien zo skupiny G20 nazvaný Women20.

Po druhý raz, odkedy sa jej otec stal prezidentom USA, sa tam stretne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, ale aj s generálnou riaditeľkou Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeovou či s holandskou kráľovnou Máximou, píše agentúra DPA.

Ivanka Trumpová sa na summite zúčastní na panelovej diskusii o ekonomickom a kariérnom postupe žien, navštívi odbornú školu, americkú ambasádu v Berlíne a slávny Pomník zavraždeným Židom Európy neďaleko Brandenburskej brány.

Ivanka Trumpová konvertovala na judaizmus v roku 2009 pred svojou svadbou s Jaredom Kushnerom, ktorý zastáva v administratíve jej otca - na rozdiel od nej - oficiálnu funkciu.

Merkelová a Ivanka Trumpová sa prvýkrát stretli v marci vo Washingtone, počas prvej oficiálnej návštevy nemeckej kancelárky v Bielom dome po Trumpovej inaugurácii.