Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

V Iráne pribudlo viac ako 2000 nových prípadov ochorenia koronavírusu

Na archívnej snímke z 1. marca 2020 zdravotnícky pracovník ošetruje pacienta s ochorením Covid-19 v Teheráne. Foto: TASR/AP

Podľa iránskeho ministerstva zdravotníctva pribudlo v krajine za posledných 24 hodín 2011 infikovaných a 81 ľudí ochoreniu podľahlo.

Teherán 10. júna (TASR) - Irán v stredu oznámil ďalších viac ako 2000 nových prípadov ochorenia COVID-19, čo je v súlade s nárastom z uplynulých dní, ktorý prezident Hasan Rúhání pripísal zvýšenému počtu testovaní. Informovala o tom agentúra AFP.

"Keď je vykonaných viac testov, je prirodzené, že počet pozitívnych prípadov narastie. Posledný vysoký nárast počtu prípadov na tom však nič nezmení a ľudia sa nemusia ničoho obávať," povedal Rúhání.

Podľa iránskeho ministerstva zdravotníctva pribudlo v krajine za posledných 24 hodín 2011 infikovaných a 81 ľudí ochoreniu podľahlo. Celkový počet prípadov ochorenia COVID-19 tak stúpol na 177.938. Počet úmrtí dosiahol 8506.

Podľa ministerstva v Iráne od začiatku pandémie vykonali viac ako milión testov.

Iránske štatistiky týkajúce sa počtu nakazených a úmrtí však vyvolávajú doma aj v zahraničí pochybnosti, že skutočné počty môžu byť oveľa vyššie.