Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Indonézia nasrdená malajzijským omylom: Toto je ich vlajka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Omyl, vďaka ktorému pretočená vlajka vyzerá ako národná vlajka Poľska spôsobil v Indonézii pobúrenie a #malajziahanbati (#shameonyoumalaysia) sa rýchlo stal najrozšírenejším hashtagom na Twitteri.

Jakarta 20. augusta (TASR/Teraz.sk) - Indonézia obviňuje malajzijských organizátorov Hier Juhovýchodnej Ázie (Hry ASEAN) z nedbanlivosti po tom, čo indonézsku vlajku vytlačili v propagačných materiáloch obrátene. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Omyl, vďaka ktorému pretočená červeno-biela indonézska vlajka vyzerá ako národná vlajka Poľska spôsobil v Indonézii pobúrenie a #malajziahanbati (#shameonyoumalaysia) sa rýchlo stal najrozšírenejším hashtagom na Twitteri.




Indonézsky minister mládeže a športu Imam Nahrawi vyhlásil, že takýto vlajkový omyl je "veľmi bolestivý".

Predseda indonézskej Olympijskej komisie Erick Thohir uviedol, že dané pochybenie je prejavom "nedbanlivosti" a požaduje, aby Malajzia vytlačila všetky materiály nanovo.

Na printsceene vidno štátnu vlajku, znak a heslo.
Foto: Printscreen Wikipedia

Pobúrenie obyvateľov Indonézie je o to väčšie, že tlačové materiály už boli distribuované VIP hosťom počas sobotňajšieho otváracieho ceremoniálu a jediná nesprávna vlajka je indonézska.

Malajzia a Indonézia sú štáty s moslimskou väčšinou, ktoré zdieľajú podobný jazyk, avšak často sa navzájom obviňujú z privlastňovania si národných jedál a kultúry.