Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Na sumatranskom jazere sa prevrhla loď s 80 pasažiermi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Incident sa stal následkom nepriaznivého počasia krátko po tom, ako loď KM Sinar Baru vyplávala o 17.00 h miestneho času z prístavu Simanindo.

Jakarta 18. júna (TASR) - Loď prevážajúca zhruba 80 pasažierov sa v pondelok prevrhla na jazere Toba, nachádzajúcom sa v severnej časti indonézskeho ostrova Sumatra. Informoval o tom webový portál denníka The Jakarta Post.

Incident sa stal následkom nepriaznivého počasia krátko po tom, ako loď KM Sinar Baru vyplávala o 17.00 h miestneho času z prístavu Simanindo. Podľa miestnych zdrojov a svedkov sa bezprostredne podarilo zachrániť piatich ľudí.

Plavidlo malo namierené do prístavu Tigaras v regentstve Simalungun, uviedli tamojšie úrady. Hotely v danej oblasti sú preplnené vzhľadom na moslimský sviatok íd al-fitr, ktorý sa v indonézskom jazyku nazýva Hari Raya Puasa.

Toba je jazero vulkanicko-tektonického pôvodu. S dĺžkou 100 kilometrov a šírkou 30 kilometrov ide o najväčšie jazero v Indonézii a zároveň najväčšie jazero vulkanického charakteru na svete. Má priemernú hĺbku 500 metrov.