Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Zadržali podozrivého z útoku na zhromaždení Jehovových svedkov v Indii

Sanitka odchádza po bombovom útoku na zhromaždení Jehovových svedkov z priestorov Medzinárodného kongresového centra Zamra v štáte Kerala na juhu Indie v nedeľu 29. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Šéf polície v tomto štáte uviedol, že na základe predbežného vyšetrovania bola použitá podomácky vyrobená bomba.

Naí Dillí 30. októbra (TASR) – Polícia v pondelok vyhlásila, že na juhu Indie zadržala muža podozrivého z nedeľňajšieho bombového útoku na zhromaždení Jehovových svedkov, pri ktorom zahynuli najmenej traja ľudia a 50 utrpelo zranenia. TASR informuje podľa správ agentúry AP a novín Times of India.

Útok sa odohral v nedeľu v Medzinárodnom kongresovom centre Zamra v meste Kalamassery v indickom štáte Kerala, kde sa počas bohoslužby zhromaždilo niekoľko stoviek veriacich. Šéf polície v tomto štáte uviedol, že na základe predbežného vyšetrovania bola použitá podomácky vyrobená bomba.

Polícia z útoku podozrieva muža menom Dominic Martin. Ten na sociálnej sieti Facebook zverejnil video, v ktorom sa sa priznal k zodpovednosti za výbuch a následne sa vzdal polícii. Martin vo videu vyhlásil, že k útoku ho viedlo presvedčenie, že učenie Jehovových svedkov je scestné. Polícia uviedla, že Martinove vyhlásenia overuje.