Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Štyroch ľudí obvinili z útoku na homosexuálov v bare vo Francúzsku

Protest proti homosexuálnym partnerstvám 24. marca 2013 v Paríži. Archívne foto. Foto: TASR/AP

Útok sa mal odohrať v bare v meste Lille v čase, keď v krajine panuje napätie kvôli návrhu zákona o legalizácii manželstiev osôb rovnakého pohlavia.

Paríž 18. apríla (TASR) - Štyroch ľudí zatkli vo Francúzsku pre podozrenie z uskutočnenia útoku na bar homosexuálov v meste Lille. Oznámilo to dnes ministerstvo vnútra. V celej krajine pritom panuje napätie kvôli návrhu zákona legalizujúceho manželstvá osôb rovnakého pohlavia.

Ministerstvo dodalo, že v stredu večer bolo v Paríži po proteste proti homosexuálnym manželstvám zadržaných niekoľko ďalších ľudí. Protest sa skončil tým, že viacerí demonštranti sa bili s políciou a poškodzovali autá na ulici Champs-Élysées.

Minister vnútra Manuel Valls informoval dnes podľa agentúry AP informoval, že štyria podozriví v Lille sú obvinení z úmyselného útočenia na homosexuálnych zákazníkov v bare, zo zbitia vedúceho baru a spôsobenia materiálnej škody.

Obe komory francúzskeho parlamentu schválili návrh zákona legalizujúceho homosexuálne manželstvá a adopcie detí homosexuálmi už pri prvom čítaní. Druhé čítanie sa má konať tento týždeň.