Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Hollande príde na svoju inauguráciu v hybridnom francúzskom aute

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hollande sa rozhodol pre hybridný typ auta na dieselový a elektrický pohon s výkonom 200 koní sivej metalízy. Ekologický prínos tohto typu auta je jednoznačný.

Paríž/Brusel 10. mája (TASR) - Nový francúzsky prezident Francois Hollande poteší mnohých Francúzov už v momente svojej slávnostnej inaugurácie 15. mája. Na túto udalosť príde v modernom hybridnom aute francúzskej značky vyrobenom vo Francúzsku, uviedla dnes belgická televízna stanica RTBF.

Hollande si na túto príležitosť vybral auto značky Citroën DS5. Svoju voľbu potvrdil ešte v utorok, dva dni po víťazstve v prezidentských voľbách.

Hollande sa rozhodol pre hybridný typ auta na dieselový a elektrický pohon s výkonom 200 koní sivej metalízy. Ekologický prínos tohto typu auta je jednoznačný, lebo vozidlo vypúšťa iba 99 gramov CO2 na jeden kilometer.

Foto:
Podľa predstaviteľov Citroënu tento typ auta patrí medzi výkvet francúzskeho automobilového priemyslu. Citroën DS5 sa dostal na trh vo Francúzsku v novembri 2011 a od januára tohto roku je dostupný aj v ostatných členských krajinách EÚ.

Francúzi začali s jeho predajom aj v Číne, kde sa ráta i s jeho výrobou od roku 2013. Do začiatku mája sa predalo alebo objednalo okolo 10.000 áut tohto typu.

Francúzski novinári si zároveň všimli, že Citroën DS5 sa vyrába v továrni v Sochaux, v malom meste na východe Francúzska, ktoré patrí do volebného okrsku šéfa Hollandeovej volebnej kampane Pierra Moscovica.