Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Pri ostrove Samos sa potopil čln s migrantmi, hlásia jednu obeť

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Grécka pobrežná stráž reagovala na núdzové volanie v nedeľu. Uviedla, že z potápajúceho sa člna a mora bolo zachránených 25 ľudí.

Atény 29. apríla (TASR) - Úrady na gréckom ostrove Samos v pondelok uviedli, že z potápajúceho sa člna, ktorý vyplával z tureckého pobrežia, zachránili 25 migrantov. Jedna osoba zahynula. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AP.

V oblasti potopenia člna prebieha záchranná operácia a pátranie po nezvestných osobách, povedali miestni predstavitelia.

Grécka pobrežná stráž reagovala na núdzové volanie v nedeľu. Uviedla, že z potápajúceho sa člna a mora bolo zachránených 25 ľudí. Jedna osoba bola nájdená v bezvedomí, v nemocnici ju neskôr vyhlásili za mŕtvu, dodala.

Polícia našla v pondelok skoro ráno na pobreží gréckeho ostrova 10 migrantov, ktorých zadržala. V súčasnosti zisťuje, či boli na palube potopeného člnu.

Aj napriek intenzívneho hliadkovaniu gréckej pobrežnej stráže a Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex) vo východnej časti Egejského mora sa prevádzači z Turecka často zameriavajú na grécke ostrovy, ktoré pre migrantov slúžia ako vstupná brána do EÚ.