Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Zásah izraelských vojakov v Gaze neprežili štyria Palestínčania

Palestínski demonštranti hádžu kamene na izraelských vojakov počas zrážok na hranici Izraela v pásme Gazy 20. apríla 2018. Izraelské vojenské lietadlá zhadzovali v piatok letáky vyzývajúce Palestínčanov, aby sa nepribližovali k pohraničnému plotu medzi Izraelom a pásmom Gazy. Podľa Izraela by Palestínčania mohli účasťou na každotýždenných protestoch organizovaných islamským militantným hnutím Hamas ohroziť svoje životy. Cieľom protestov je prelomenie pozemnej, námornej a vzdušnej blokády pásma Gazy, v ktorom vládne práve Hamas. Foto: TASR/AP

Pri protestoch sa zranilo ďalších 445 ľudí, pričom 96 z nich utrpelo zranenia po zásahu izraelskej armády.

Gaza 20. apríla (TASR) - Štyria Palestínčania zahynuli v piatok po tom, ako izraelskí vojaci spustili streľbu v blízkosti hraníc Izraela s pásmom Gazy. Jednou z obetí je aj 15-ročný chlapec. S odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva v Gaze o tom informovala agentúra AP.

Pri protestoch sa zranilo ďalších 445 ľudí, pričom 96 z nich utrpelo zranenia po zásahu izraelskej armády.

Ako upozornila agentúra AP, Palestínčania sa v piatok zišli na štvrtom proteste pri hraniciach s Izraelom. Cieľom protestov je prelomenie pozemnej, námornej a vzdušnej blokády pásma Gazy, v ktorom vládne islamské militantné hnutie Hamas.

Izraelské vojenské lietadlá pritom v piatok zhadzovali letáky vyzývajúce Palestínčanov, aby sa nepribližovali k pohraničnému plotu medzi Izraelom a pásmom Gazy.

Zrážky medzi palestínskymi demonštrantmi a izraelskými bezpečnostnými silami na hraniciach medzi Izraelom a pásmom Gazy si od 30. marca vyžiadali životy 32 Palestínčanov.