Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Zadržaný vodič na Champs-Elysées bol ozbrojený, jeho auto vybuchlo

Na snímke telo leží na parížskom bulvári Champs Elysées 19. júna 2017. Foto: TASR/AP

K zraneniam na mieste kolízie podľa informácií, ktoré priniesli francúzske elektronické médiá s odvolaním sa na policajné zdroje, nedošlo.

Paríž 19. júna (TASR) - Vodič, ktorý dnes najskôr predbehol s automobilom mikrobus francúzskeho žandárstva na bulvári Champs-Elysées v Paríži a napokon do neho narazil, je po smrti.

Potvrdil to francúzsky minister vnútra Gérard Collomb, ktorý hovoril o pokuse o útok muža z predmestia francúzskej metropoly.

Jeho automobil po náraze explodoval a vzplanul. Muž bol ozbrojený kalašnikovom, informoval s odvolaním sa na policajné zdroje prvý program verejnoprávnej nemeckej televízie ARD.

Okrem vodiča pri incidente, ktorého vyšetrovanie už prevzala protiteroristická sekcia prokuratúry, nebol nikto zranený.

Podľa informácií spravodajskej televízie BFM TV bol útočníkom 33-ročný muž, ktorého polícia registrovala ako radikálneho islamistu.

Polícia už krátko po kolízii vyzvala občanov, aby sa lokalite vyhli a okolie dejiska incidentu, iba necelých 200 metrov od úradu francúzskeho prezidenta, hermeticky uzavrela. Súpravy metra iba prechádzali cez stanicu Champs-Élysées-Clemenceau, avšak nezastavovali na nej.

Na mieste zasahovali nielen hasiči, ktorí zlikvidovali požiar, ale aj pyrotechnici, ktorí našli v útočníkovom automobile typu Renault Mégane najmenej jednu plynovú fľašu, viacero strelných zbraní vrátane kalašnikova a muníciu.