Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Väčšina populácie v Nemecku má slabé informácie o bitcoine

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Iba 4 % respondentov potvrdili, že už bitcoin získali alebo využili.

Berlín 15. februára (TASR) - Väčšina ľudí v Nemecku už vie, čo pojem bitcoin znamená, ale iba zlomok z nich má praktické skúsenosti s touto digitálnou menou. To priniesol reprezentačný prieskumu, ktorého výsledky uverejnili vo štvrtok. Prieskum si objednalo odvetvového združenie Bitkom.

Až 64 % respondentov odpovedalo, že o bitcoine už niečo počulo. Iba 4 % potvrdili, že ho už získali alebo využili. Združenie už dosiahlo s menou kurzové zisky, ale tiež informuje o krádežiach a podvodoch, ktoré sa robia prostredníctvom tejto meny.

Väčšina účastníkov (72 %) prieskumu uviedla, že nemá záujem o využívanie bitcoinu. Bernhard Rohleder, hlavný konateľ združenia Bitkom, povedal, že "na rýchle špekulatívne zisky môže vsádzať len ten, kto sa na tom zabáva a prípadnú úplnú stratu ľahko zvládne".

Rohleder ešte dodal, že "bitcoin a ostatné digitálne meny sú dobrým príkladom, ako by digitalizácia mohla zmeniť finančníctvo. Pritom ide menej o jednotlivé meny ako také, ako o blokové technologické reťaze. Budú mať účinok na celé hospodárstvo", predpovedá.