Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Exprezident Bush už nie je na JIS. Jeho manželku pustili domov

Na archívnej snímke z apríla 2016 George H.W. Bush. Foto: TASR/AP

Uviedli, že 92-ročný Bush zostane v Houstonskej metodistickej nemocnici väčšinu tohto týždňa, ale už je v dobrej nálade.

Washington 23. januára (TASR) - Bývalého amerického prezidenta Georgea H. W. Busha, ktorého minulý týždeň hospitalizovali so zápalom pľúc, dnes presunuli z jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) do bežnej nemocničnej izby. Oznámili to jeho lekári.

Uviedli, že 92-ročný Bush zostane v Houstonskej metodistickej nemocnici väčšinu tohto týždňa, ale už je v dobrej nálade. V piatok ho odpojili od dýchacej trubice.

"Sedí, sleduje televíziu a nervózne čaká na svoje obľúbené dusené ustrice na obed," uviedla lekárka Amy Mynderseová.

Nemocnica tiež informovala, že bývalú prvú dámu Barbaru Bushovú, ktorá má 91 rokov a bola tu hospitalizovaná od stredy pre vyčerpanie a kašeľ, prepustili dnes do domáceho liečenia.

George H. W. Bush bol šéfom Bieleho domu v rokoch 1989-1993. V súčasnosti je najstarším žijúcim bývalým prezidentom USA. Vzhľadom na zdravotný stav bol jediným žijúcim exprezidentom, ktorý sa 20. januára nezúčastnil na inaugurácii novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa.

S manželkou Barbarou oslávil 6. januára 72. výročie svadby. Ich manželstvo je najdlhším medzi prezidentskými pármi v dejinách USA.

Bushovci sú rodičmi neskoršieho amerického prezidenta Georgea W. Busha (2001-2009).