Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Dve dievčatá zranené pri útoku v Kerči previezli do Moskvy

Na snímke Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie, sú stopy krvi po masovej vražde na Kerčskej strednej odbornej škole polytechnickej v meste Kerč na Krymskom polostrove. Foto: TASR/AP

O prevoze dievčat do Moskvy rozhodlo lekárske konzílium v simferopolskej nemocnici, na ktorom sa zúčastnili aj špecialisti z Moskvy.

Moskva 21. októbra (TASR) - Dve dievčatá vo veku 15 a 16 rokov, ktoré boli zranené pri stredajšom útoku v meste Kerč na Krymskom polostrove, previezli z Krymu do nemocníc v Moskve. Informovala o tom v nedeľu rozhlasová stanica Echo Moskvy.

O prevoze dievčat do Moskvy rozhodlo lekárske konzílium v simferopolskej nemocnici, na ktorom sa zúčastnili aj špecialisti z Moskvy.

Ako dodala agentúra TASS, v moskovských nemocniciach sa lieči osem detí a traja dospelí, ktorí utrpeli zranenia pri výbuchu a streľbe v kerčskej škole.

Páchateľom tohto útoku bol študent posledného ročníka priemyslovky, 18-ročný Vladislav Rosľakov. Spočiatku sa jeho čin vyšetroval ako pokus o teroristický útok, neskôr ho ruské bezpečnostné úrady preklasifikovali na masovú vraždu.

Útok sa odohral v stredu 17. októbra v popoludňajších hodinách na Kerčskej strednej odbornej škole polytechnickej (KPK), keď študent Rosľakov spustil v priestoroch budovy paľbu a následne spáchal samovraždu. Streľbe predchádzal i výbuch, ktorý nastal v školskej jedálni.

O život prišlo 20 študentov a zamestnancov školy. Zranenia utrpelo viac ako 40 ľudí.