Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Dvaja sýrski bojovníci zomreli pri izraelských leteckých útokoch

Archívna snímka. Foto: TASR/AP

Izraelské zásahy v okolí sýrskeho hlavného mesta potvrdilo aj sýrske ministerstvo obrany.

Damask 2. decembra (TASR) - Dvaja sýrski bojovníci spojení s hnutím Hizballáh prišli v sobotu o život pri izraelských leteckých útokoch v okolí sýrskej metropoly Damask. TASR správu prevzala z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

"Dvaja sýrski bojovníci pracujúci pre Hizballáh boli zabití a ďalších sedem bojovníkov za túto skupinu utrpelo zranenia pri leteckých útokoch Izraela," uviedol šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán.

Izraelské zásahy v okolí sýrskeho hlavného mesta potvrdilo aj sýrske ministerstvo obrany. Novinár AFP v Damasku hlásil hlasné zvuky bombardovania. Izraelská armáda na žiadosť AFP o vyjadrenie nereagovala.

Izrael od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 pravidelne uskutočňuje nálety na pozície sýrskych vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu. Svoje útoky vystupňoval po tom, ako 7. októbra tohto roka prepukol konflikt medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas v Pásme Gazy. Hamas vlani oznámilo, že obnovilo vzťahy so sýrskou vládou, pripomína AFP.