Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Izraelské letectvo zaútočilo na pozície sýrskej armády

Ilustračná snímka. Foto: Ondrej Maliniak

Podľa agentúry TASS, ktorá sa odvolala na agentúru SANA, zaútočili izraelské lietadlá pri troch obciach v blízkosti mesta Kunajtra na Golanských výšinách.

Damask/Moskva 12. júla (TASR) - Izraelské letectvo zaútočilo v stredu večer na niekoľko vojenských pozícii sýrskej armády a jej spojencov na juhozápade Sýrie. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na zdroj v sýrskej armáde.

Podľa tohto zdroja izraelské lietadlá vystrelili na armádne pozície niekoľko rakiet. O prípadných obetiach nebolo bezprostredne nič známe.

Izraelské ozbrojené sily sa odmietli k správam o útoku vyjadriť.

Podľa agentúry TASS, ktorá sa odvolala na agentúru SANA, zaútočili izraelské lietadlá pri troch obciach v blízkosti mesta Kunajtra na Golanských výšinách. SANA zdôraznila, že sýrska protivzdušná obrana útoky odrazila. Podľa zdroja zo sýrskej armády síce niektoré rakety dopadli na zem, ale spôsobili len materiálne škody.

Izraelská armáda predtým informovala, že raketou typu Patriot zostrelila v stredu nad Golanskými výšinami bezpilotné lietadlo, ktoré letelo zo Sýrie.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu počas stredajšej schôdzky s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Moskve uviedol, že do vzdušného priestoru židovského štátu preniklo sýrske bezpilotné lietadlo, ktoré zneškodnili. Varoval, že Izrael takéto infiltrácie nebude tolerovať.