Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Na Pražskom hrade sa koná večierok pri príležitosti inaugurácie Zemana

Na archívnej snímke Miloš Zeman. Foto: TASR/Michal Svítok

Na Pražský hrad mala podľa organizátorov doraziť okrem iných aj speváčka Helena Vondráčková, či spevák Neckář a Hůlka, ktorý Zemanovi rovnako ako pred piatimi rokmi zaspieval po jeho zvolení hymnu.

Praha 14. marca (TASR) - Okolo tisíc podporovateľov českého prezidenta Miloša Zemana sa v stredu zišlo na Pražskom hrade pri príležitosti jeho inaugurácie. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Miloš Zeman v Španielskej sále Pražského hradu, kde sa večierok koná, predniesol krátky prejav. Vo videu z tohto prejavu, ktoré sa objavilo na Facebooku, sa Zeman vrátil k nedávnemu udeľovaniu filmových cien Český lev. Tam sa časť umelcov postavila proti jeho kritike Českej televízie, ktorú vyslovil vo svojom inauguračnom prejave.

"Pred niekoľkými dňami sa konal Český lev. A akýsi režisér vykríkol na poslucháčov: Nevoľte Zemana! Chcel by som mu odkázať, že jeho čas pominul. A náš čas nastal," uviedol Zeman. Potom poprial prítomným krásny zážitok z hudby.

"Nemusíme sa obávať toho, čo nám prinesie budúcnosť. Budúcnosť je na päť rokov naša,"
dodal prezident smerom k hosťom.

Na Pražský hrad mala podľa organizátorov doraziť okrem iných aj speváčka Helena Vondráčková, či speváci Václav Neckář a Daniel Hůlka, ktorý Zemanovi rovnako ako pred piatimi rokmi zaspieval po jeho zvolení českú hymnu.

V stredu večer sa na pražskom Václavskom námestí zišlo na plánovanej demonštrácii aj niekoľko tisíc odporcov Miloša Zemana, kritizujúcich predovšetkým prezidentove útoky na novinárov.