Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Chicagu sa zrazili vlaky, zranilo sa 33 ľudí

Na snímke pohľad na zrážku dvoch vlakov na železničnej stanici, počas ktorej sa zranilo 33 cestujúcich, 30. septembra 2013 v chicagskej západnej časti Forest Park. Foto: TASR/AP Photo

Zranených ľudí previezli do nemocníc.

Chicago 30. septembra (TASR) - Po zrážke dvoch vlakov v železničnej stanici v americkom Chicagu previezli dnes do tamojších nemocníc so zraneniami 33 ľudí. Informovali o tom miestne úrady.

K nehode došlo o 7.47 h miestneho času, v čase rannej dopravnej špičky. Podľa servera televízie ABC News do vlaku nachádzajúceho sa v stanici Harlem a čakajúceho na nástup cestujúcich narazila iná súprava bez cestujúcich, ktorá sa sama dala do pohybu.

Dopravná spoločnosť Chicago Transit Authority, ktorá je prevádzkovateľom i železničnej dopravy v americkom veľkomeste, uviedla, že väčšina ľudí vyviazla s ľahkými zraneniami. Zároveň predbežne vylúčila možnosť teroristického útoku.

Polícia v chicagskej západnej časti Forest Park, kam stanica Harlem patrí, pre miestnu televíziu WLS uviedla, že prípad vyšetrujú ako trestný čin.

Prevádzku na železničnej trati sa podľa ABC News podarilo obnoviť do dvoch hodín po incidente.

Na snímke pohľad na zrážku dvoch vlakov na železničnej stanici, počas ktorej sa zranilo 33 cestujúcich, 30. septembra 2013 v chicagskej západnej časti Forest Park.
Foto: TASR/AP Photo