Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Český premiér píše na Twitteri o invázii utečencov, hackli mu účet

Hacknutý účet Bohuslava Sobotku na Twitteri Foto: Twitter

Twitter českého premiéra dnes ráno napadli hackeri, pod jeho menom vyzývali k zdvihnutiu zbraní.

Bratislava 23. decembra (Teraz.sk/TASR) - Účet na Twitteri českého premiéra Bohuslava Sobotku dnes napadli hackeri. Pod jehom menom tak uverejnili niekoľko xenofóbnych príspevkov, jeho označili za vlastizradcu. Na útok upozornil na Twitteri hovorca českej vlády Martin Ayrer.



Hackeri pod menom českého premiéra propagovali nacistické a xenofóbne heslá. Vyzývali tiež k zdvihnutiu zbraní a varovali pred devastáciou Európy demokratickými elitami.



Práve Sobotka v poslednom čase niekoľkokrát upozorňoval na vzrastujúcu xenofóbiu v súvislosti s migračnou krízou. Počas návštevy predsedu vlády v areáli vo Vrběticiach sa na jeho twitterovom konte začalo zverejňovať množstvo správ s nenávistným a neskrývane rasistickým obsahom.

Sobotku v čele stránky, ktorá začala odkazovať na rasistický web, označili za vlastizradcu. Veľa uverejnených príspevkov smerovalo najmä proti utečencom.

"Ak môj Twitter napádajú neonacisti, beriem to ako dôkaz toho, že svoju prácu robím dobre. Prajem krásne Vianoce všetkým ľuďom dobrej vôle, ktorí odmietajú šírenie nenávisti," reagoval na útok český premiér na svojom facebookovom účte.

"Pokud můj Twitter napadají neonacisté, pak to beru jako důkaz toho, že svoji práci dělám dobře. Přeji krásné Vánoce vš...

Posted by Bohuslav Sobotka on Mittwoch, 23. Dezember 2015


"Úrad vlády Českej republiky podá v najbližšej dobe trestné oznámenie kvôli napadnutému twitterovému účtu premiéra Sobotku,"
dodal hovorca českej vlády Ayrer.