Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Český minister financií Miroslav Kalousek sa rozviedol

Český minister financií Miroslav Kalousek Foto: TASR/AP

Pre idnes.cz minister konštatoval, že de facto už je rozvedený, de iure ešte nie, pretože rozsudok nie je právoplatný.

Praha 19. marca (TASR) - Český minister financií Miroslav Kalousek sa rozviedol. Potvrdil to pre internetové vydanie denníka Blesk s tým, že príčiny si ponechá pre seba.

"Čitatelia Blesku sa nepýtali, prečo som sa ženil a podľa mňa im nie je nič do toho, prečo som sa rozviedol," cituje Blesk ministrove slová.

Kalousek poprel, že by jeho rozvod súvisel s fotografiami, ktoré Blesk zverejnil vlani v novembri a na ktorých je minister s kyticou kvetov v ruke pri vstupe do istej pražskej luxusnej rezidencie. "Absolútne to spolu nesúvisí," vyhlásil. V reakcii na otázku, komu bola určená spomínaná kytica, sa obmedzil na konštatovanie: "Pre adresáta. A myslím, že do toho čitateľom Blesku skutočne nič nie je".

Pre idnes.cz minister konštatoval, že de facto už je rozvedený, de iure ešte nie, pretože rozsudok nie je právoplatný. Ministrova teraz už bývalá manželka Radka Kalousková prednášala v Ústave polymérov na Vysokej škole chemicko-technologickej v Prahe. Rozhovorom sa vyhýbala a v jednom z mála z nich ešte v roku 2003 uviedla, že sa s manželom zoznámila v roku 1984 ako s profesijným kolegom - chemikom. (Kalousek sa v tom čase stal radovým členom Československej strany ľudovej (ČSL), predchodcu KDU-ČSL, v ktorej pôsobil až do roku 2009 a následného vzniku TOP 09-pozn. TASR). Vtedy sa zverila ešte s tým, že jej manžel píše vtipné veršované esemesky.

Tieto informácie patria medzi veľmi málo dostupných faktov o súkromí Kalouskovcov, vrátane ich syna a dcéry.