Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Česká polícia pátra po Američanovi podozrivom zo štvornásobnej vraždy

Policajt hliadkuje pred miestom vraždy 23. mája 2013 v Brne. Foto: TASR/AP

Súčasne varovala občanov, aby sa Američana v žiadnom prípade nepokúšali zadržať.

Praha 23. mája (TASR) - Česká polícia pátra po nebezpečnom mladom Američanovi, ktorý zrejme zavraždil v Brne svojich štyroch blízkych príbuzných - troch mužov a jednu ženu.

Prípad vyšetrujú od stredy večera juhomoravskí kriminalisti. Vražda sa odohrala v rodinnom dome v Brne-Ivanoviciach - luxusnej štvrti na okraji moravskej metropoly, polícia ale zatiaľ nezverejnila o okolnostiach zločinu bližšie podrobnosti.

Podľa servera Novinky.cz hľadaný Američan pochádzal z rodiny českých emigrantov. Do vlasti svojich predkov sa vrátil len pred troma týždňami, aby tam hľadal novú identitu a zmysel života.

Slovenská polícia zareagovala
Na pátranie českých policajtov po Američanovi, ktorý je podozrivý, že v Brne zavraždil štyroch ľudí zareagovala aj slovenská polícia. Podľa hovorcu Prezídia Policajného zboru Michala Slivku tak urobili napriek tomu, že českí policajti ich zatiaľ nepožiadali o pomoc.

"O pátraní českých kolegov samozrejme vieme, no o spoluprácu nás zatiaľ nepožiadali. Napriek tomu štandardne prijímame potrebné opatrenia, tak ako aj v iných podobných prípadoch," povedal Slivka. Brno je od slovenských hraníc vzdialené približne 60 kilometrov.
Dočasné útočisko našiel v rodine svojich príbuzných v Ivanoviciach, ktorých podľa podozrení polície napokon zavraždil. O život podľa neoficiálnych informácií prišla miestna učiteľka, jej manžel a dvaja synovia, údajne bratranci predpokladaného páchateľa.

Muž na sociálnych sieťach vystupuje pod menom Kevin Dahlgren, ako bydlisko uvádza Kaliforniu a hovorí len anglicky. Podľa policajnej databázy hľadaných osôb má 20 rokov, ale pôsobí asi o päť rokov staršie, uviedol server iDNES.cz.

Kriminalisti zverejnili aj Dahlgrenovu fotografiu, avšak dôrazne varovali občanov, aby sa ho žiadnom prípade nepokúšali zadržať, keďže je nebezpečný a pravdepodobne ozbrojený.