Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Centrom Paríža otriasol výbuch, hlásia zranených

Na snímke dym po explózii v jednom z domov v centre Paríža. Foto: Twitter

Počet zranených sa zvýšil na 17. Je medzi nimi aj 11 hasičov, ktorí počas nasadenia doplatili na ďalšiu explóziu.

Bratislava 1. apríla (Teraz.sk/TASR) - Centrom Paríža otriasla dnes mohutná explózia, ktorá zničila vrchnú časť obytnej budovy v šiestom mestskom obvode a podľa informácií polície si vyžiadala 17 zranených. Na sociálnych sieťach sa začali šíriť fotky dymu od ľudí, ktorí bývajú v parížskom šiestom okrese. O výbuchu zároveň informoval aj britský portál independent.co.uk.

Po explózii záchranári evakuovali niekoľko ulíc. Išlo o výbuch plynu, ktorému prechádzal podľa francúzskeho leparisien.fr požiar v byte na prízemí. Hasiči sa ho snažili uhasiť, no došlo k explózii a časť budovy sa zrútila. Príčina výbuchu nie je bezprostredne známa, svedkovia sa však domnievajú, že mohlo ísť o výbuch v dôsledku úniku plynu. Ako naznačuje predbežné vyšetrovanie, výbuch mohol spôsobiť plynový sporák v jednom z bytov.

Explózia si vyžiadala 17 zranených. Obete polícia doteraz nezaznamenala.

Fotografie z miesta zachytili hasičov bojujúcich s požiarom v polozrútenom historickom obytnom objekte. Explózia prevalila časť strechy a rozmetala trosky a časti budovy do širokého okolia.

Tesne pred výbuchom, zaznamenaným približne o 12.20 h, reagovali záchranné služby na volanie k požiaru na prízemí domu v ulici Rue de Berite, uviedol francúzsky denník Le Parisien.

Turisti nachádzajúci sa v najvyššej budove v Paríži Tour Montparnasse pre francúzske médiá potvrdili, že výbuch cítili aj v mrakodrape, ktorý je vzdialený od miesta nehody niekoľko sto metrov.