Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Cameron a Scholz odsudzujú útok v koncertnej hale v Rusku

Policajti hliadkujú okolie budovy koncertnej sály Crocus City Hall v západnej časti Moskvy 23. marca 2024. Foto: TASR/AP

Cameron dodal, že takéto prejavy násilia sa nedajú ničím ospravedlniť.

Londýn/Berlín 23. marca (TASR) - Britský minister zahraničných vecí David Cameron a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v sobotu odsúdili piatkový útok v koncertnej hale na predmestí Moskvy, ktorý si vyžiadal viac než 90 obetí na životoch. TASR o tom informuje s odvolaním sa na agentúru AFP.

"Vyjadrujeme úprimnú sústrasť a prejavujeme najhlbší súcit s rodinami týchto mnohých obetí," uviedol Cameron na sociálnej sieti X. Dodal, že takéto prejavy násilia sa nedajú ničím ospravedlniť.

"Odsudzujeme hrozný teroristický útok na nevinných návštevníkov koncertu v Moskve. Vo svojich myšlienkach sme s príbuznými obetí a všetkými zranenými," uviedol Scholz na sociálnej sieti X.

Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer viacerí muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Ruské úrady hlásia viac než 115 obetí na životoch. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar.