Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Víchrica v Bulharsku má jednu obeť a rozsiahle materiálne škody

Strecha, ktorú strhla víchrica v meste Veliko Tarnavo na severe Bulharska Foto: TASR/AP

Silný vietor napáchal škody v mnohých mestách a obciach v celom Bulharsku, najmä jeho centrálnej časti.

Sofia/Gabrovo 15. marca (TASR) - Mesto Gabrovo v strednej časti Bulharska vyhlásilo stav núdze po tom, ako tam v noci nadnes víchrica spôsobila rozsiahle materiálne škody. Pri páde časti lešenia prišla o život mladá žena, informovala dnes agentúra BTA.

Rýchlosť vetra dosahovala podľa BTA v nárazoch 122 kilometrov za hodinu. Mesto zostalo bez elektrickej energie, výpadky zaznamenali telekomunikačné a internetové služby.

V uliciach bolo vidno desiatky vykorenených stromov. V meste so 60.000 obyvateľmi, ktoré je metropolou rovnomennej provincie, zostali zatvorené všetky školy.

Výrazne poškodená bola regionálna nemocnica, ako aj nemocnica v neďalekom meste Trjavna, informovalo bulharské ministerstvo zdravotníctva.

Mesto Gabrovo v strednej časti Bulharska vyhlásilo stav núdze po tom, ako tam v noci nadnes 15. marca 2013 víchrica spôsobila rozsiahle materiálne škody.
Foto: TASR


Silný vietor napáchal škody v mnohých mestách a obciach v celom Bulharsku, najmä jeho centrálnej časti. Vietor strhol strechu na škole v meste Kričim na juhu krajiny, no nikto neutrpel zranenia. Budova sa podľa starostu stala po strhnutí strechy nepoužiteľná.