Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Britské odbory odložili štrajk bezpečnostných služieb na Heathrow

Na archívnej snímke letisko Heathrow v Londýne. Foto: TASR/AP

Bezpečnostní pracovníci z Terminálu 3 sa mali pripojiť k už štrajkujúcim kolegom z Terminálu 5 a k pracovníkom zabezpečujúcim areál.

Londýn 13. júna 2023 (TASR) – Britské odbory Unite v pondelok oznámili odloženie štrajku bezpečnostných služieb na londýnskom letisku Heathrow naplánovaného na 24. a 25. júna. Stalo sa tak po tom, čo zamestnanci dostali ponuku na zvýšenie miezd. TASR informuje na základe správy agentúr PA Media a DPA.

Bezpečnostní pracovníci z Terminálu 3 sa mali pripojiť k už štrajkujúcim kolegom z Terminálu 5 a k pracovníkom zabezpečujúcim areál.

Napriek tomu, že odbory Unite odvolali úvodné štrajky ako "gesto dobrej vôle", môže sa v prípade odmietnutia ponuky zo strany zamestnancov stať, že 2000 členov týchto odborov vstúpi počas leta na 29 dní do štrajkovej pohotovosti.

"Bezpečnostní pracovníci dokážu z výplaty sotva vyžiť a zarábajú výrazne menej ako ich kolegovia na ostatných letiskách," vyhlásila generálna tajomníčka odborov Union Sharon Grahamová.

"Teší nás, že sme sa dohodli na platovej ponuke, ktorú odbory odporúčajú svojim členom. Pre našich kolegov je to výhodná ponuka, ktorá im na ďalšie dva roky garantuje zvyšovanie miezd v miere presahujúcej infláciu a ďalšie benefity a záruky, o ktoré nás žiadali. Vyzývame ich preto na prijatie tejto ponuky, aby im s pocitom istoty mohli byť vyplatené prostriedky za retroaktívne zvýšenú mzdu, na ktoré mnohí čakajú," vyjadrilo sa k situácii letisko.