Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Prepustili muža,ktorého zatkli pre paralyzér pri Buckinghamskom paláci

Buckinghamský palác, archívna snímka Foto: TASR/AP

Podozrivého, 38-ročného muža z Holandska, zatkli v nedeľu okolo 13.45 h SELČ pri vstupe pre návštevníkov.

Londýn 24. septembra (TASR) - Britská polícia prepustila bez ďalších obvinení muža, ktorého v nedeľu zadržala pri vchode do Buckinghamského paláca pre podozrenie z držby elektrického paralyzéra (tzv. taser). Informovala o tom v pondelok spravodajská stanica BBC.

Podozrivého, 38-ročného muža z Holandska, zatkli v nedeľu okolo 13.45 h SELČ pri vstupe pre návštevníkov.

Scotland Yard uviedol, že muž s paralyzérom, ktorý bol súčasťou jeho kľúčenky, vstupoval do paláca omylom a nepredstavoval nijakú hrozbu. Prepustili ho bez akýchkoľvek obvinení.

"Pripomíname návštevníkom Spojeného kráľovstva, aby sa uistili, že všetky predmety, ktoré si so sebou prinášajú, sú v súlade s britskou legislatívou," povedal hovorca polície.

"Sem patria malé nože a osobné zariadenia typu taser, ktoré môžu byť považované za útočné zbrane alebo byť v rozpore s prísnymi britskými zákonmi o strelných zbraniach," dodal hovorca.

Časť Buckinghamského paláca počas leta na desať týždňov prístupná i verejnosti. Tento palác je jedným z oficiálnych sídel britskej kráľovnej Alžbety II., hoci panovníčka trávi veľa času aj vo svojich iných rezidenciách. V súčasnosti sa nachádza na zámku Balmoral v Škótsku na letnej dovolenke.