Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

TEPLOTY vo svete LÁMALI REKORDY: Európa zažíva malé leto

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vo Francúzsku sa ľudia už opaľujú na plážach, v metropole Maďarska padol celoštátny rekord pre 19. apríl.

Londýn 19. apríla (TASR) - V Maďarsku po pondelňajšom dennom celoštátnom i budapeštianskom teplotnom rekorde padli vo štvrtok aj rekordy pre deň 19. apríla. Teplota nadránom klesla na meteorologickej stanici Budapest Lágymányos iba na 16,2 stupňa Celzia, informovala agentúra MTI.

Tým padol opäť celoštátny aj budapeštiansky rekord pre 19. apríl, ktorý doteraz namerali s hodnotou 15,6 stupňa Celzia v roku 2000 v Pécsi.

V hlavnom meste na meteorologickej stanici Gellérthegy zaznamenali doteraz rekordne vysokú rannú teplotu tohto dňa v roku 1848 s hodnotou 15 stupňov Celzia.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach



V Londýne namerali najteplejší aprílový deň od roku 1949

Britskí meteorológovia zaznamenali vo svojej metropole Londýn najteplejší aprílový deň od roku 1949, informovala vo štvrtok spravodajská televízia Sky News.

Rekordnú teplotu - 27,9 stupňa Celzia - meteorologická služba namerala vo štvrtok popoludní v časti Northolt v západnom Londýne.

Už skôr v priebehu dňa informoval predstaviteľ meteorologickej služby Graham Madge o rekordnej hodnote nameranej na letisku Heathrow, a síce 25,7 stupňa Celzia. "Nečakáme, že toto bude maximálna hodnota - bude teplejšie," povedal v tejto súvislosti Madge. "Už teraz je teplejšie, než bola ktorákoľvek teplota vlani v apríli," dodal.