Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

FOTO: Princ Harry uzavrel manželstvo s Meghan Markleovou

Na snímke uprostred ženích britský princ Harry navlieka obrúčku neveste Meghan Markleovej (vpravo), vľavo arcibiskup z Canterbury Justin Welby počas sobášneho ceremoniálu v Kaplnke sv. Juraja na kráľovskom zámku vo Windsore v sobotu 19. mája 2018. Foto: TASR/AP

Svadobný obrad sa za prítomností približne 600 pozvaných hostí konal v Kaplnke sv. Juraja v areáli Windsorského zámku.

Londýn 19. mája (TASR) - Britský princ Harry uzavrel v sobotu vo Windsorskom zámku manželstvo s bývalou americkou herečkou Meghan Markleovou. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Svadobný obrad sa za prítomností približne 600 pozvaných hostí konal v Kaplnke sv. Juraja v areáli Windsorského zámku.

Na snímke manželia, zľava britský princ Harry a Meghan Markleová odchádzajú po sobáši v Kaplnke sv. Juraja na kráľovskom zámku vo Windsore v sobotu 19. mája 2018.
Foto: TASR/AP


Svadobný obrad sa začal presne o 13.00 h SELČ. Dvojicu zosobášil arcibiskup z Canterbury Justin Welby po tom, čo si Harry a Meghan dali sľub vernosti a vymenili si obrúčky. Kázeň predniesla hlava americkej episkopálnej cirkvi Michael Bruce Curry. Bohoslužbu viedol windsorský dekan David Conner.

Na snímke vpravo ženích britský princ Harry, vľavo nevesta Meghan Markleová, uprostred arcibiskup z Canterbury Justin Welby počas manželského sľubu v rámci sobášneho ceremoniálu v Kaplnke sv. Juraja na kráľovskom zámku vo Windsore v sobotu 19. mája 2018.
Foto: TASR/AP


Slávnostný obrad ukončila britská štátna hymna, po ktorej odznení mladomanželia za potlesku a jasotu svadobných hostí opustili Kaplnku Sv. Juraja.