Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Polícia v Bostone poprela zatknutie páchateľa útokov na maratón

Foto: TASR/AP Photo

Televízia CNN a denník Boston Globe predtým uviedli, že vyšetrovateľom sa na základe záznamu z bezpečnostnej kamery podarilo identifikovať podozrivú osobu.

Boston 17. apríla (TASR) - Bostonská polícia poprela dnes správy amerických médií, že v prípade pondelňajších dvoch bombových útokov na Bostonský maratón došlo k zatknutiu jednej osoby. Urobila tak prostredníctvom mikroblogovej siete Twitter, informovala agentúra DPA.

Televízia CNN a denník Boston Globe predtým uviedli, že vyšetrovateľom sa na základe záznamu z bezpečnostnej kamery podarilo identifikovať podozrivú osobu. Videozáznam mal zachytávať muža, ktorý krátko pred explóziou odkladá na ulici tašku a odchádza.

Podľa novín Boston Globe mala podozrivá osoba položiť čiernu tašku na ulici Boylston Street pred reštauráciu Forum, kde došlo k druhej explózii. Zachytila ju kamera predajne Lord & Taylor, ktorý je na opačnej strane ulice.

CNN onedlho s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje oznámila zatknutie jedného podozrivého.

Pri explóziách v cieľovej rovinke Bostonského maratónu prišli v pondelok o život traja ľudia a vyše 180 utrpelo zranenia. Americké úrady doteraz nemajú žiadne dôkazy o tom, že by za útokmi stála nejaká zahraničná teroristická skupina.

Okrem osemročného chlapca zomrela 29-ročná Američanka a čínska študentka bostonskej univerzity.

Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že výbušniny boli zhotovené z tlakových hrncov, klincov a kovových guľôčok. Americká polícia rozbehla veľké pátranie s viac ako 1000 vyšetrovateľmi z 30 amerických štátov. Doteraz verejnosť poskytla približne 2000 informácií.

Americký prezident Barack Obama sa vo štvrtok zúčastní v Bostone na bohoslužbách za obete. Vlajky na verejných budovách v USA budú až do sobotňajšieho večera zvesené na pol žrde.