Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Bombový útok v mešite si vyžiadal najmenej 10 obetí na životoch

Kazateľ Boko Haram. Ilustračná snímka. Foto: screenshot/YouTube

Samospráva štátu Borno ešte v utorok sprísnila zákaz nočného vychádzania a zintenzívnila bezpečnostné kontroly v okolí tamojšieho hlavného mesta Maiduguri - rodiska extrémistickej skupiny Boko Haram.

Maiduguri 3. januára (TASR) - Najmenej desať ľudí zabil v stredu na severe Nigérie samovražedný útočník, ktorý počas skorých ranných modlitieb vošiel do mešity a odpálil výbušninu. Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na vyjadrenia miestnych obyvateľov.

Dejiskom útoku bolo mesto Gamboru Ngala na území nigérijského štátu Borno. Podľa mladého dobrovoľníka Bukara Jibrila našli bezprostredne po výbuchu deväť bezvládnych tiel, neskôr podľahli zraneniam ďalšie dve osoby vrátane útočníka.

Samospráva štátu Borno ešte v utorok sprísnila zákaz nočného vychádzania a zintenzívnila bezpečnostné kontroly v okolí tamojšieho hlavného mesta Maiduguri - rodiska extrémistickej skupiny Boko Haram, kde došlo k opätovnému nárastu násilia.

Osem rokov trvajúce povstanie džihádistov z Boko Haram si vyžiadalo desaťtisíce mŕtvych, nigérijský prezident Muhammadu Buhari však vo svojom novoročnom príhovore zopakoval, že táto skupina je už v prevažnej miere porazená.