Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Bloomberg: Brexit je tá najhlúpejšia vec od nejakého štátu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bloomberg, ktorého majetok sa odhaduje na približne 47 miliárd dolárov, navštívil v utorok britskú metropolu Londýn, kde vo finančnej štvrti City otvoril nové európske sídlo svojej spoločnosti.

Londýn 25. októbra (TASR) - Odchod Británie z Európskej únie je to najhlúpejšie, čoho sa nejaký štát dopustil s výnimkou zvolenia Donalda Trumpa za amerického prezidenta, domnieva sa bývalý starosta mesta New York a mediálny magnát Michael Bloomberg.

Podľa neho "je naozaj ťažké chápať, prečo krajina, ktorej sa tak darí, to chcela pokaziť". Jeho výroky v súvislosti s brexitom, ktoré zazneli ešte pred dvoma týždňami na technologickej konferencii v Bostone, priniesol v utorok britský denník Guardian.

Bloomberg, ktorého majetok sa odhaduje na približne 47 miliárd dolárov, navštívil v utorok britskú metropolu Londýn, kde vo finančnej štvrti City otvoril nové európske sídlo svojej spoločnosti nesúcej jeho meno.

"Otvárame v Londýne úplne nové európske sídlo Bloombergu - dve veľké a nákladné budovy. Bol by som to býval urobil, aj keby som bol vedel, že sa (Briti) chystajú odísť? Občas mi napadá, že možno ani nie...," uviedol Bloomberg (75) pri príležitosti otvorenia nového sídla svojej spoločnosti, rozkladajúceho sa na ploche 1,3 hektára.

Dodal však, že nehľadiac na to, aký bude vzťah medzi Britániou a Európskou úniou, Londýn bude vzhľadom na svoj jazyk, časové pásmo, infraštruktúru či kultúru globálnou metropolou ešte roky. "Sme veľmi optimistickí, čo sa týka budúcnosti Londýna a naozaj sme radi, že sme jeho súčasťou," uviedol Bloomberg.

V Británii zamestnáva 4000 ľudí a na celom svete ďalších 20.000. Jeho newyorská spoločnosť má už dlho v Británii svoje európske sídlo, ale niektorí zamestnanci už vyjadrili nespokojnosť s Londýnom ako kľúčovou lokalitou, pripomína Guardian.