Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Bavorsko ocenilo štyroch predstaviteľov českej justície a polície

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Krajinský rezort spravodlivosti v Mníchove v tejto súvislosti vyzdvihol predovšetkým spoluprácu v oblasti boja proti medzinárodnému obchodu s drogami.

Bamberg 9. novembra (TASR) - Štyria predstavitelia českej justície a polície si prevzali v piatok v Bambergu z rúk bavorského krajinského ministra spravodlivosti Medaily za zásluhy o bavorskú justíciu, ktoré sa udeľujú od roku 2001. Informoval o tom Bavorský rozhlas (BR).

Podľa rovnakého zdroja je za ocenením najvyššieho štátneho zástupcu Pavla Zemana, šéfky Vrchného štátneho zastupiteľstva v Prahe Lenky Bradáčovej, riaditeľa Národnej protidrogovej centrály, brigádneho generála Jakuba Frydrycha a sudcu Mestského súdu v Prahe Michala Fridricha dlhoročná spolupráca bavorských a českých orgánov v boji proti cezhraničnej kriminalite.

Krajinský rezort spravodlivosti v Mníchove v tejto súvislosti vyzdvihol predovšetkým spoluprácu v oblasti boja proti medzinárodnému obchodu s drogami. Ide však aj o prenasledovanie východoeurópskych gangov špecializujúcich sa na krádeže motorových vozidiel.

Vďaka tejto spolupráci sa páchatelia trestných činov už jednoducho nemôžu schovať v susednej krajine a cítiť sa tam bezpečne. V bilaterálnych vzťahoch je v súčasnosti každodennou realitou cezhraničné pátranie či vydanie zadržaných podozrivých.