Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

AUTO NARAZILO DO ĽUDÍ pri pláži Copacabana: Zomrelo batoľa

Polícia stojí vedľa auta, ktoré narazilo do ľudí pri pláži Copacabana Foto: TASR/AP

Podľa miestnych médií vodič z miesta činu ušiel, príslušníci polície ho však rýchlo chytili.

Rio de Janeiro 19. januára (TASR) - Vodič auta, ktoré vo štvrtok večer vrazilo do ľudí na preplnenej promenáde pri pláži Copacabana v brazílskej metropole Rio de Janeiro, vysvetľoval tento čin stratou kontroly nad riadením. Pri incidente sa zranilo najmenej 15 ľudí, podľa informácií agentúry Reuters osemmesačné batoľa prišlo o život.

Brazílska vojenská polícia vo svojom emailovom vyjadrení možnosť teroristického alebo zámerne spáchaného činu nepotvrdila.

Podľa miestnych médií vodič z miesta činu ušiel, príslušníci polície ho však rýchlo chytili. Zadržaný muž povedal, že stratil kontrolu nad riadením a vysvetlil, že dostal epileptický záchvat. V aute sa neskôr pri jeho prehliadke našli lieky na liečbu epilepsie.

Príslušník z policajnej stanice z Copacabany potvrdil smrť batoľaťa a dodal, že 15 zranených odviezli na ošetrenie do nemocnice. Prípadnú epilepsiu vodiča potvrdiť nevedel.

V čase incidentu bolo na vyhľadávanej promenáde pri známej pláži mnoho ľudí. Auto vo veľkej rýchlosti prešlo širokým chodníkom medzi rušnou cestou a plážou a zastavilo v piesku. Médiá zverejnili fotografie z miesta nešťastia, na ktorých vidno čierne osobné auto stojace v piesku a okolo ležiacich zranených.