Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Austrálčana obvinili z vraždy: Chodec, do ktorého vrazil, zomrel

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Afganský utečenec a austrálsky občan, ktorý mal v minulosti problémy s drogami a psychické ťažkosti, bol už skôr obvinený z 18-násobného pokusu o vraždu a zároveň z konania ohrozujúceho ľudské životy.

Melbourne 2. januára (TASR) - Muža, obvineného zo zámerného nárazu autom do chodcov na rušnej ulici v austrálskom meste Melbourne z 21. decembra, obvinili v utorok z vraždy, keďže jeden zo zranených zomrel. Informovala o tom agentúra AP.

Afganský utečenec a austrálsky občan Saeed Noori (32), ktorý mal v minulosti problémy s drogami a psychické ťažkosti, bol už skôr obvinený z 18-násobného pokusu o vraždu a zároveň z konania ohrozujúceho ľudské životy. Svojím SUV vrazil vo štvrtok 21. decembra do ľudí na chodníku v centre Melbourne, druhom najväčšom meste Austrálie.

Obvinenie z pokusu o vraždu zmenil v utorok súd v Melbourne na závažnejšie obvinenie z vraždy, pretože 83-ročný muž po ôsmich dňoch podľahol v nemocnici zraneniam. V nemocnici sú stále hospitalizované tri ďalšie obete mužovho útoku. Za vraždu môže dostať maximálny trest doživotné väzenie, za pokus o vraždu sa v krajine udeľuje 25 rokov za mrežami.

Súd odmietol Noorimu schváliť prepustenie na kauciu a obvinený ešte nepriznal ani nepoprel vinu. Jeho právnici chcú pri obhajobe využiť jeho zhoršený duševný zdravotný stav.