Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Africké krajiny postihli rozsiahle výpadky internetu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Poškodenia podmorských káblov spôsobili rozsiahle výpadky internetu v niekoľkých afrických krajinách, uviedli telekomunikační operátori.

Abidjan 14. marca (TASR) - Poškodenia podmorských káblov spôsobili rozsiahle výpadky internetu v niekoľkých afrických krajinách, uviedli telekomunikační operátori. TASR o tom informuje na základe agentúry AFP.

"Prerušenie viacerých hlavných podmorských káblov ovplyvnilo služby pripojenia vo viacerých krajinách západnej Afriky," uviedol juhoafrický operátor MTN Group v príspevku na sieti X.

Operátor sa snaží presmerovať internetovú prevádzku cez "alternatívne sieťové cesty" a spolupracuje s partnermi na oprave káblov, pričom neposkytol podrobnosti o poškodení.

Problémy s internetom najviac postihli Pobrežie Slonoviny, Libériu, Benin, Ghanu a Burkinu Faso. Menšie výpadky sietí boli v Kamerune, Gabone, Namíbii, Nigeri, Nigérii a Južnej Afrike.

Väčšina svetovej internetovej prevádzky prechádza cez desiatky optických káblov položených na morskom dne, pričom jeden z najdlhších (15.000 kilometrov) sa tiahne z Portugalska do Južnej Afriky.