Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

Šéf Svetovej atletiky možno bude v Medzinárodnom olympijskom výbore

Na snímke prezident Svetovej atletiky Sebastian Coe, archívne foto. Foto: TASR

Coe síce reprezentoval strešný orgán atletiky z pozície šéfa už aj počas OH 2016, no doteraz sa členom MOV nemohol stať pre konflikt záujmov.

Lausanne 10. júna (TASR) – Prezident Svetovej atletiky Sebastian Coe by sa mal stať na budúci mesiac členom Medzinárodného olympijského výboru. Exekutíva MOV ho počas videokonferencie navrhla na členstvo spolu s ďalšími štyrmi kandidátmi. Voľby sa uskutočnia 17. júla na zasadnutí MOV, ktoré sa pre pandémiu koronavírusu uskutoční elektronicky.

Coe síce reprezentoval strešný orgán atletiky z pozície šéfa už aj počas OH 2016, no doteraz sa členom MOV nemohol stať pre konflikt záujmov. Prezident MOV Thomas Bach však v stredu informoval, že dvojnásobný olympijský víťaz v behu na 1500 metrov sa z pozície výkonného riaditeľa spoločnosti CSM Sport and Entertainment posunie do pasívnejšej pozície a to mu umožní stať sa členom MOV.

Ďalšími štyrmi členmi MOV by sa v júli mali stať bývalá kubánska oštepárka María Caridad Colónová, niekdajšia prezidentka Chorvátska Kolinda Grabarová Kitarovičová, saudskoarabská princezná Rímá bintu Bandar Ál-Saud a Battushig Batbold z Mongolska. Informovala agentúra DPA.