Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Mutko s odvolaním neuspel, IAAF čistých ruských atlétov na OH nepustí

Ruský minister športu Vitalij Mutko Foto: TASR AP

Mutko napísal list prezidentovi Medzinárodná asociácia atletických federácii (IAAF) Sebastianovi Coeovi potom, ako MOV v nedeľu presunul rozhodnutie o štarte Rusov na jednotlivé svetové federácie.

Moskva 27. júla (TASR) - Ruský minister športu Vitalij Mutko neuspel so žiadosťou o umožnenie štartu čistým ruským atlétom na OH 2016 v Riu de Janeiro. Medzinárodná asociácia atletických federácii (IAAF) potvrdila, že Rusom štart na olympiáde neumožní.

Mutko napísal list prezidentovi IAAF Sebastianovi Coeovi potom, ako MOV v nedeľu presunul rozhodnutie o štarte Rusov na jednotlivé svetové federácie. Ruský minister požiadal, aby v Riu mohli štartovať ruskí atléti bez dopingovej minulosti.

"Pravidlá pre účasť v Riu zo strany IAAF potvrdil aj arbitrážny súd CAS. Ten sa zaoberal odvolaniami všetkých 67 atlétov a zamietol ich. Nie je preto dôvod meniť rozhodnutie," uvádza sa v stanovisku IAAF. Výnimkou je diaľkarka Daria Klišinovová, ktorá nežije v Rusku a dopingové kontroly absolvovala v iných krajinách.