Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Národný rekord nestačil Slovenkám na postup v štafete 4 x 400 m na ME

Slovenka Iveta Putalová (vpravo). Foto: TASR/AP

Kvarteto Sloveniek Šalgovičová, Štuková, Bezeková, Putalová zabehlo v kvalifikácii na atletických majstrovstvách Európy v Amsterdame národný rekord v štafete žien 4 x 400 metrov 3:31,66 minúty.

Amsterdam 9. júla (TASR) - Kvarteto Sloveniek Sylvia Šalgovičová, Alexandra Štuková, Alexandra Bezeková, Iveta Putalová zabehlo v sobotnej kvalifikácii na atletických majstrovstvách Európy v Amsterdame národný rekord v štafete žien 4 x 400 metrov 3:31,66 minúty. Na postup do nedeľného finále im to však nestačilo, keďže spomenutý čas ich vyniesol na delenú desiatu priečku s Grékyňami a ďalej sa dostalo najlepších osem štafiet.

"Alexandra Bezeková bežala veľmi rýchlo, snažila som sa udržať nastolené tempo a dotiahnuť sa na súperky. Zároveň som si chcela uchovať sily na finiš a v závere sa predrať dopredu. Portugalčanka sa však potkla, takmer som spadla, rozviazala sa mi šnúrka na tretre, ale celkovo to vnímam fajn," uviedla pre Slovenský atletický zväz (SAZ) Putalová, ktorá pretekala na poslednom úseku.

Bubeník nepostúpil do finále výšky mužov

Slovenský výškar Matúš Bubeník nepostúpil do nedeľného finále súťaže mužov na atletických majstrovstvách Európy v Amsterdame. V sobotnej kvalifikácii skočil 2,23 metra, čo mu stačilo na pätnáste miesto, pričom ďalej sa dostalo tucet najlepších reprezentantov.

"Cítil som sa celkom dobre, no technicky to je celú sezónu rovnaké - netrafil som sa na odraze. Veril som si, žiaľ, nevyšlo to. Pevne verím, že do augustových olympijských hier odstránim tento technický problém," priznal Bubeník pre Slovenský atletický zväz (SAZ).

Slovenská štafeta žien 4 x 100 metrov vypadla v kvalifikácii

Slovenské reprezentantky Vladimíra Šibová, Lenka Kršáková, Denisa Bučková a Alexandra Bezeková zabehli čas 45,31 sekundy v sobotňajšej kvalifikácii štafety žien na 4 x 100 metrov na atletických majstrovstvách Európy v Amsterdame. Spomenutým výkonom obsadili pätnástu priečku, pričom do nedeľňajšieho finále postúpilo osem najlepších družstiev.

Slaničkovej stop v semifinále behu žien na 400 metrov cez prekážky

Slovenská atlétka Lucia Slaničková sa neprebojovala do nedeľňajšieho finále behu žien na 400 metrov cez prekážky na majstrovstvách Európy v Amsterdame. V sobotňajšom večernom semifinále skončila časom 57,86 sekundy na 23. priečke a ďalej sa dostala elitná osmička.

Šalgovičová ukončila svoju aktívnu činnosť

Slovenská atlétka Sylvia Šalgovičová po majstrovstvách Európy v Amsterdame ukončila svoju kariéru. S aktívnou činnosťou sa rozlúčila sobotnou štafetou žien 4 x 400 metrov, v ktorej bežala na prvom úseku a prispela k národnému rekordu 3:31,66 minúty. Ten však Slovenkám nestačil na postup do nedeľného finále, keďže v kvalifikácii obsadili delenú desiatu priečku spoločne s Grékyňami a ďalej sa prebojovalo najlepších osem štafiet.

"Som veľmi spokojná, išlo sa mi dobre a najrýchlejšie ako sa dalo. Z národného rekordu som v šoku, nečakala som ho. Až sa mi tisnú slzy do očí, od štrnástich rokov boli všetky momenty fantastické. Amsterdam zostane posledný a najlepší, človek si zapamätá záver," povedala Šalgovičová pre Slovenský atletický zväz (SAZ).