Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Atletika

Hrašnová po desiatich rokoch postúpila do finále kladiva

Na snímke slovenská kladivárka Martina Hrašnová reaguje po tom, ako sa kvalifikovala do finále počas kvalifikácie v hode kladivom na MS v atletike v katarskej Dauhe 27. septembra 2019. Foto: TASR - Martin Baumann

Hrašnová pred desiatimi rokmi získala na MS v Berlíne bronz.

Dauha 27. septembra (TASR) - Slovenská kladivárka Martina Hrašnová postúpila na atletických majstrovstvách sveta v katarskej Dauhe do finále. V piatkovej kvalifikácii hodila v druhom pokuse 72,01 m a o centimeter prehodila postupový limit. Finále je na programe v sobotu od 18.25 SELČ.

Hrašnová sa už v prvom hode dostala iba 15 cm pod hranicu priameho postupu, keď zaznamenala výkon 71,85 m. Predstavila sa v B-skupine a celkovo dosiahla v kvalifikácii deviaty najdlhší pokus. "Išlo to veľmi dobre, presne tak, ako som si mohla priať. Snažila som sa čo najviac koncentrovať. Po prvom hode, ktorý bol veľmi dobrý, som sa nechcela dostať hlavou do oblakov a sústredila som sa opäť. Som rada, že druhý hod vyšiel ešte lepšie, naozaj lepšie som si to nevedela ani predstaviť. Som rada, že to vyšlo hneď druhým pokusom. Nie som najmladšia, regenerácia mi bude chýbať v porovnaní s mladšími dievčatami, určite im to pôjde lepšie. Takže ušetrený pokus a čas je bonus," povedala 36-ročná kladivárka pre TASR. Najviac sa v piatok darilo Američanke DeAnne Priceovej, ktorá takisto v B-skupine predviedla 73,77 m.

Hrašnová pred desiatimi rokmi získala na MS v Berlíne bronz. Pred rokom obsadila na ME v Berlíne iba 18. miesto a nepostúpila z kvalifikácie. Na svetovom šampionáte štartuje po štyroch rokoch, v Pekingu 2015 skončila na 16. priečke, mimo finálovú dvanástku.