Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Katarčan Ogunode vyrovnal vlastný ázijský rekord na 100 metrov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Najlepší výkon sezóny zaznamenala na memoriáli Toma Jonesa v Gainesville aj Holanďanka Dafne Schippersová, ktorá 200 m zvládla za 22,25 s.

Gainesville 24. apríla (TASR) - Katarský šprintér Femi Ogunode vyrovnal na atletickom mítingu v americkom Gainesville vlastný ázijský rekord v behu na 100 metrov. Časom 9,91 sekundy sa zároveň dostal na čelo tohtoročných svetových tabuliek.

Ogunode zaznamenal navlas rovnaký čas ako vlani v júni na ázijskom šampionáte. Za rodákom z Nigérie skončil na druhom mieste Američan Isiah Young časom 10,03 s, rovnakým ako dosiahol aj tretí Jamajčan Nickel Ashmead. Najrýchlejší muž planéty Usain Bolt absolvuje premiérový štart v olympijskej sezóne až 14. mája na Kajmaních ostrovoch, pripomenula agentúra dpa.

Najlepší výkon sezóny zaznamenala na memoriáli Toma Jonesa v Gainesville aj Holanďanka Dafne Schippersová, ktorá 200 m zvládla za 22,25 s. Na čelo sezónnych tabuliek v hode oštepom sa v juhoafrickom stredisku Potchefstroom dostal Čech Jakub Vadlejch výkonom 85,54 m.