Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

TRÚFA SI: Bolta skúška futbalový Coast Mariners. On túži po zmluve

Usain Bolt, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Osemnásobný olympijský víťaz a svetový rekordér v šprinte na 100 aj 200 metrov by sa v prípade úspešného zvládnutia skúšky mohol predstaviť v tamojšej najvyššej súťaži A-League.

Sydney 7. augusta (TASR) - Jamajčan Usain Bolt sa dohodol na bližšie nešpecifikovanej dĺžke tréningovej "skúšky" s austrálskym futbalovým klubom Central Coast Mariners. Osemnásobný olympijský víťaz a svetový rekordér v šprinte na 100 aj 200 metrov by sa v prípade jej úspešného zavŕšenia mohol predstaviť v tamojšej najvyššej súťaži A-League.

Podľa informácie agentúry AP sa Bolt pripojí k tímu už v auguste. A-League odštartuje v októbri. "Vždy bol môj sen hrať profesionálnu futbalovú súťaž. Viem, že to bude vyžadovať veľa tvrdej práce a tréningu, aby som sa dostal na požadovanú úroveň. Vždy som hovoril, že nič nie je nemožné a netreba myslieť na limity. Teším sa na túto výzvu. Som nadšený, že odcestujem do Austrálie a ďakujem klubovému manažmentu za túto príležitosť," citovala oficiálna webová stránka Mariners 31-ročného Bolta.

Vedenie klubu potvrdilo, že dosiahnutá dohoda ešte negarantuje ikone svetového športu riadnu profesionálnu zmluvu.