Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Vo finále na MS v skoku o žrdi získala zlato Kubánka Silvová so 490 cm

Kubánska žrdkárka Yarisley Silvová oslavuje víťazstvo a zisk zlatej medaily v skoku o žrdi vo finále na Majstrovstvách sveta v atletike v Pekingu 26. augusta 2015. Foto: TASR/AP

Zlatá Kubánka je úradujúca halová majsterka sveta, tretia na MS v Moskve a druhá na OH v Londýne.

Peking 26. augusta (TASR) - Na vyprázdnený trón po Ruske Isinbajevovej pomýšľali vo finále na MS v Pekingu viaceré žrdkárky a sen o zlate sa vydaril len Kubánke Yarisley Silvovej so 490 cm. Ani kontinentálny rekord 485 cm Brazílčanke Fabiane Murerovej nepomohol, aby Kubánku ohrozila, skončila strieborná, tretiu priečku obsadila Grékyňa Nikoléta Kiriakopoúlouová so 480 cm.

Zlatá Kubánka, úradujúca halová majsterka sveta, tretia na MS v Moskve a druhá na OH v Londýne, mala namále na 470 cm, ktoré zdolala na tretí pokus, na tretí sa prehupla aj cez 490 cm a pokúšala sa ešte trikrát o 501.

Finálová štrnástka musela v kvalifikácii zdolať 455 cm, vypadla Stefanídiová a z gréckeho elitného dvojzáprahu zostala Kiriakopoúlová osamotená, Nemcom zasa chýbala v kvalifikácii taktiež neúspešná Spieleburgová, 4. na MS v Moskve i OH v Londýne, Američanom z rovnakého dôvodu Payneová, Čechom Ptáčniková, ktorá si v kvalifikácii nezapísala ani jeden platný pokus.

Finálové výsledky

ženy


žrď:

1. Yarisley Silvová (Kuba) 490,
2. Fabiana Murerová (Braz.) 485,
3. Nikoléta Kyriakopoúlouová (Gr.) 480,
4. Angelica Bengtssonová (Švéd.), Sandi Morrisová a Jennifer Suhrová (obe USA) všetky 470,
7. Holly Bradshawová (Brit.) 470,
8. Martina Strutzová (Nem.) 460