Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Atletika

Na MS veteránov v behu do vrchu očakávajú do 500 účastníkov

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Z poverenia Slovenského atletického zväzu (SAZ) ich organizačne zabezpečuje Jogging klub Dubnica nad Váhom.

Bratislava 6. júna (TASR) - V obci Pruské pri Ilave sa v sobotu 2. septembra uskutočnia 17. majstrovstvá sveta veteránov v behu do vrchu. Z poverenia Slovenského atletického zväzu (SAZ) ich organizačne zabezpečuje Jogging klub Dubnica nad Váhom.

"Uzávierka prihlášok je 21. augusta, očakávame účasť okolo 500 športovcov, z toho dve tretiny budú zo Slovenska, Česka a Poľska. K dnešnému dňu už máme prihlásených 286 bežcov zo 16 krajín a 180 klubov," informoval v utorok na tlačovej konferencii v sídle SAZ predseda organizačného výboru MS Ján Bakyta. Na svetovom šampionáte veteránov môžu štartovať bežci od 35 do 80 rokov.

Na vlaňajších MS veteránov v talianskom stredisku Valle di Susa slovenskí bežci nezískali žiadnu medailu. Pokúsia sa o to na domácej trati Pruské - Vršatec. "Budeme sa spoliehať na formu Silvie Schwaigerovej, Miroslava Vanka, či Zdena Koledu," dodal J. Bakyta.

Štart hlavných pretekov bude v sobotu 2. septembra na námestí v Pruskom. Trať meria 9,6 km, štart sa uskutoční v nadmorskej výške 245 m, cieľ je pri chate na Vršatci v nadmorskej výške 745 m. Prevýšenie trate je 500 m, z toho stúpanie 606 m a klesanie 106 m. Asfaltový povrch trate sa strieda s lúkou a terénom. Pre bežcov budú pripravené dve občerstvovacie stanice.