Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Na MMM v Košiciach pobeží aj česko-slovenský olympijský tím s Tóthom

Slovenský chodec Matej Tóth, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Štafetovú zostavu postavia spolu Slovenský olympijský výbor a Český olympijský výbor. Uctia si tak blížiace sa 100. výročie vzniku Československej republiky, ku ktorému došlo 28. októbra 1918.

Košice 4. októbra (TASR) - Na nedeľňajšom 95. ročníku Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach sa okrem špičkových maratóncov predstaví aj spoločný česko-slovenský olympijský tím s hviezdnymi menami.

Štafetovú zostavu postavia spolu Slovenský olympijský výbor (SOV) a Český olympijský výbor (ČOV). Uctia si tak blížiace sa 100. výročie vzniku Československej republiky, ku ktorému došlo 28. októbra 1918. Informoval o tom portál olympic.sk.

SOV na štafetu nominoval olympijského víťaza z Ria 2016 v chôdzi na 50 km Mateja Tótha a viceprezidenta SOV, zároveň predsedu Slovenského atletického zväzu a takisto bývalého výborného chodca, Tóthovho švagra Petra Korčoka. ČOV zase postaví bratskú dvojicu – triatlonového reprezentanta Tomáša Svobodu a jeho dvojča Davida Svobodu, olympijského víťaza v modernom päťboji z Londýna 2012.

Štyria členovia štafety postupne prebehnú celú maratónsku trať. Úvodné dva úseky budú patriť Slovákom – Matej Tóth odbehne cca 12 km a Peter Korčok 9 km. Z dvojičiek dlhšiu trať pobeží Tomáš a kratšiu David Svoboda, uviedol web Slovenského olympijského výboru.